El Penedès és una de les regions més riques i diverses de l’Europa vitivinícola, i la zona de més producció i projecció internacional de Catalunya. Això és conseqüència de la qualitat dels seus productes i del dinamisme de la seva gent.  L’objectiu de la producció agrària ecològica és l’obtenció de productes de màxima qualitat tot respectant el medi ambient i potenciant la fertilitat dels sòls agrícoles. No utilitza productes químics de síntesi (adobs químics, plaguicides, etc.), limita les pràctiques agressives, evita qualsevol forma de contaminació i millora la qualitat del producte final. El factor diferencial dels vins i caves ecològics és, doncs, la matèria primera: el raïm prové de cultius ecològics certificats pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica. El sector dels vins i caves ecològics esdevé líder d’un model de producció que comporta millores econòmiques i mediambientals i que veu créixer la demanda dels seus productes en els mercats més importants de tot el món.

Des de Raïmivi volem estar al dia, els nostres enòlegs estan fen estudis per poder treure al mercat  els millors vins ecològics del Penedès, respectant el seu entorn natural, i  la biodiversitat,  les nostres vinyes han estat un període de 2 i 3 anys de reconversió del tractament convencional a l’ecològic
Ja  utilitzem adobs  orgànics naturals, d’origen vegetal com brises i sarments triturats i d’origen animal, com fems o compost amb certificació ecològica. Pel que fa els tractaments no utilitzem productes químics com herbicides i insecticides que danyen el medi ambient.
També escollim el millor moment de maduració del raïm que acostuma ser tard, l’objectiu es aconseguir una major concentració de substàncies antioxidants, uns dels components més beneficiosos per la salut del vi.

Els nostres vins ja s’elaboren amb matèria primera ecològica, també s’efectua el control sobre els sulfits, que generalment s’afegeixen a la vinificació per conservar millor el vi.
Els vins que la propera temporada estaran a disposició dels nostres clients s’elaboraran estrictament d’acord amb els requisits de l’agricultura ecològica: certificat per l’organisme oficial de la Unió Europea i la Regulació autonòmica (CCPAE, Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).

Vi  negre:   Syrah i Garnatxa negre
Vi color cirera ben cobert intens, comunicatiu i sensual ( confitura de mores, licor de cireres, figues seques). En boca és un regal, amb taní de vellut i un cos de fruita madura que acaba en una elegant nota mineral.
Ideal per plats de carn de la cuina tradicional com llom farcit de fruits secs, “ fricandó” i altres guisats maridaran amb aquest vi ecològic que recupera la manera de fer d’abans. Un bon vi amb formatges semicurats d’ovella i vaca. Servir a 16-18º
Vi Blanc:  Garnatxa blanca i Xarel.lo.
Vi color or pàl·lid i viu. Delicioses aromes de fruita ( raïm fresc, plàtan madur, figues...). En boca és ric, sedós i untuós amb una fina persistència.
Aquest vi ecològic acompanyarà amb mestria amanides de tofu i algues. Plats de la cuina oriental nipona i tailandesa. Formatges d’ovella semicurats i peixos al forn.

Consuelo F., Manoli B., Sílvia S.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI