RUTES DEL VI I EL CAVA

La comarca de l'Alt Penedès ens ofereix diferents itineraris per conèixer i degustar els diferents vins que s'hi el.laboren.
Aquestes rutes es poden realitzar a peu, amb vehicle, o en bicileta. A més de conèixer els atractius naturals i culturals de cadascun dels recorreguts, hi descobrirem també tot tipus d’allotjaments, cellers, caves, restaurants i centres divulgatius.


Les Rutes del Vi i del Cava que es presenten s’estructuren en 7 itineraris diferents,  identificats amb un número i un color. Aquestes rutes són les següents:

- Rutes interurbanes: RUTA 1, RUTA 2, RUTA 3 i RUTA 4, per realitzar amb vehicle. Aquestes rutes inclouen diferents pobles de la comarca, i es pot obtenir la ruta detallada a través de qualsevol de les Oficines d'informació turística de la comarca.

- Ruta de Subirats: RUTA 5. S’ofereix la possibilitat de fer-la en autobús turístic, sortint des de l’Estació vitivinícola de Lavern.

- Rutes urbanes: RUTA 6, a Vilafranca del Penedès, i RUTA 7, a Sant Sadurní d’Anoia. Les dues rutes són a peu. Cada itinerari ofereix informació sobre els principals reclams naturals i culturals de la zona, així com fitxes específiques dels cellers i les caves. S'indica els tasts que es poden realitzar, els allotjaments disponibles, i dades  dels restaurants i centres divulgatius (on el turista pot personalitzar el seu propi vi, participant-ne del procés d ́elaboració).
Una acurada senyalització ens indica, en tot moment, quina és la direcció que hem de seguir (hi ajuda molt el fet que cada ruta tingui un color i un número adscrit).
Les rutes que es realitzen amb vehicle (1, 2, 3 i 4) ens permeten recórrer en poc temps nombrosos cellers i caves (60 en total), visitant l`excepcional arquitectura dels centres (bona part modernistes) i realitzant els tasts de reconeguts vins i caves. Si tenim previst dedicar-hi més d ́un dia, la guia disposa de la informació necessària per gaudir dels magnífics allotjaments rurals de la comarca.
Si escollim la ruta 5, podem realitzar-la amb un bus turístic, amb el guiatge de tècnics turístics i experts enòlegs (només els diumenges i festius).

Les rutes 6 i 7 es centren en els dos nuclis urbans més representatius en la tradició del vi i el cava a la comarca: Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d' Anoia. Es realitzen a peu i recorren l ́espectacular llegat cultural del vi i el cava a ambdues ciutats. Si triem aquestes opcions gaudirem d’una experiència única, que complementa les viscudes a les rutes interurbanes, molt més en contacte amb la vinya i amb el paisatge penedesenc.
Un dels atractius de les set Rutes del Vi i del Cava és la seva proximitat a la zona metropolitana de Barcelona, que les converteixen en una bona alternativa per al cap de setmana, sobretot per aquells que vulguin gaudir de les noves experiències que proporciona l’enoturisme.


Alternant amb aquestes rutes, es poden visitar diferents espais naturals de la zona, així com el seu patrimoni.

- Espais naturals: Serra del Montmell, El parc del pantà de Foix, Les Deus, les Dous, Parc d'Olèrdola, Parc Natural del Garraf, pèlags de Vilobí.

- Patrimoni:  la Basílica de Sta Maria de Vilafranca, el castell de Gelida, el castell de Mediona, el castell de Penyafort, el castell de Subirats, el conjunt monumental d'Olèrdola.

Hi esteu tots convidats.

Montse Suriol

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI