miércoles, 18 de diciembre de 2013

QUE ÉS L’ACADÈMIA TASTAVINS DE VILAFRANCA?




L’acadèmia Tastavins del Penedès és l’acadèmia més antiga d’Espanya. Des de la seva fundació l’any 1964, l’acadèmia Tastavins del Penedès ha estat una organització sense ànim de lucre i independent. Al llarg de tots aquest anys, gràcies al gran esforç i treball dut a terme, s’ha convertit en un referent i en un símbol dins del món del vi.
  
La nostra missió principal es divulgar la CULTURA DEL VI en la societat i la prescripció i promoció dels VINS DEL PENEDÉS i el seu territori.

1)       En la divulgació de la cultura del vi:

a)       Per Adults, tant per a no iniciats en el món del vi per introduir-los en aquesta cultura, com per a iniciats per ajudar a  ampliar els seus coneixements i brindar-los noves oportunitats.

b)       Per a Joves majors de 18 anys: L’Acadèmia és una excel·lent plataforma per l’educació del consum responsable de vi entre els joves. Es vol fomentar l’aprenentatge del món del vi i la seva cultura entre els joves.

2)       En la promoció activa dels vins del Penedès i el seu territori, les línies estratègiques de l’Acadèmia són la organització d’actes de difusió fora del Penedès dirigits a públic final i a professionals (restauració, sommeliers, líders d’opinió, etc.




VIJAZZ PENEDÈS 

El vijazz és un esdeveniment festiu i partipatiu on es donen a conèixer els millors vins i caves del Penedès a ritme de Jazz:

  1. Una gran fira de vins i caves elaborats a la zona del Penedès
  2. Concerts de Jazz gratuïts d’artistes de primer nivell mundial.
  3. Nombroses activitats paral·leles;
a.  Sessions de tast i maridatges a la sala de tast
b. Programa d’activitats a caves i cellers en  bus
c.  Exposicions
d. Espai d’activitats infantils




LLIURAMENT DEL 0,7% DEL SEU PRESSUPOST A ENTITATS SOCIALS.

Un any més, l’Acadèmia ha fet el lliurament del xec corresponen al 0,7 % del seu pressupost a una entitat social que enguany ha anat a benefici d’AMPERT, associació que treballa per millorar la qualitat d’atenció donada als malats que pateixen càncer durant les diferents fases de la malaltia, es tracta d’una entitat d’àmbit comarcal, què dóna cobertura a qualsevol habitant dels 27 municipis de l’Alt Penedès.

 En l’acte de lliurament de l’aportació a AMPERT, el president de l’entitat, ha anunciat que l’aportació del 2013 anirà destinada a ACTUA, entitat que acull a menors d’edat tutelats per la Generalitat de Catalunya.





OPINIÓ
Quan preguntes a la gent de carrer, que és l’acadèmia, la gran majoria, la coneix per l’entitat que organitza el Vijazz........... 

Per a mi, l’acadèmia, no es  simplement, l’entitat organitzadora del Vijazz, és un conjunt de persones que CREUEN en els productes de la nostra terra i més important encara, persones que s’estimen el seu territori, EL PENEDÈS.

 És una entitat que lluita pel territori, que creu en el nostre potencial i que s’esforça per tal que tothom ens conegui com una terra fructífera en tots el àmbits.

 Els Penedesencs, presumim que ens estimem el Penedès i el que significa...però de vegades, no hi ha prou en presumir, també ens ho hem de creure i lluitar perquè areu del món sàpiguen qui som i que fem!!! 

Per tot això, us convido a visitar la seva pàgina web, els conegueu una miqueta més i us atreviu a formar part d’aquest repte: CREURE I LLUITAR PER LA NOSTRA TERRA.






Pilar Pérez
 

domingo, 15 de diciembre de 2013

CELEBRACIÓ 25e ANIVERSARI DE CAVES PENEDÈS



Amb motiu de la celebració del nostre 25e aniversari, i tot coincidint amb aquestes festes de Nadal, hem realitzat un tast dels nostres millors Caves i Vins. Desde 1963 estem al servei dels nostres clients oferint-los la millor qualitat dels nostres productes. Es per això que varem decidir que la celebració fos molt especial, regalant a tots els assistents una ampolla de cava Pàmpol d’Or Gran Reserva Penedès 2003. Van assistir els enòlegs més importants del país, tot i explicant també el procés d’elaboració del vi i del cava. Proposant el nostre cava Terra Dolç com un dels candidats a obtenir el premi al millor cava l’any vinent. L’acte va ser interessant, esperant poder-ne repetir d’altres d’ara en endavant.

 
              En aquesta fantàstica sala que poden veure en la imatge es on es va realitzar el tast.
              Jordi Ruiz i Alvarez

Bones Festes !!

martes, 3 de diciembre de 2013

JOSÉ PEÑÍN A L'AUDITORI DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS



L'escriptor i conegut periodista en matèria vitivinícola, José Peñín, ens va acompanyar el dia 13 de novembre a l'Auditori de Vilafranca del Penedès per explicar-nos altres maneres de fer negoci a l'entorn del vi.



Viatger infatigable ha recorregut quasi totes les vinyes del món. També és el creador de la coneguda "Guia Peñín de los Vinos de España".

La Guia Peñín de los Vinos de España llença al mercat l'edició 2013 amb més de 9.800 referències degustades de més de 2.000 bodegues procedents de totes les zones elaboradores de l 'Estat.

La nota mitja dels vins avaluats per aquesta guia ha estat de 87,8 punts a l'edició d'aquest any superant a la de l'edició del 2012 que era de 87,3, el que prova, la tendència ascendent  de la qualitat dels vins espanyols. Com a curiositat, més de la tercera part dels vins catats aquest any, són vins joves. Les deu productores amb un número més gran de mostres avaluades són: Rioja, Cava Ribera del Duero, Penedès, Navarra, VT Castilla, La Mancha, Priorat i Jerez.

En la seva visita a L'auditori, el Sr. Peñín va motivar al públic assistent a crear nous negocis vinculats a  aquest sector tan arrelat a la nostra comarca: Bunquers de la 2a Guerra Mundial convertits en magatzems d'ampolles de vi selectes i exclusius de col·leccionistes, mobiliari fet amb barriques, fabricació de cosmètica, logística tèrmica per evitar canvis de temperatura en les ampolles des de que surten d'origen fins que arriben a la seva destinació,...


 
La conferència del Sr. Peñin forma part del Cicle Desenvolupa't que organitza el Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i s'integra dins el programa d'activitats de celebració del Dia Europeo de l'Enoturisme 2013.


Montse Búrdalo

UNA COPA DE VI A VILAFRANCA DEL PENEDÈS




Vilafranca es caracteritza per la seva gran producció de vins i caves. Gran part de la població es viu d’aquesta producció o li toca de ben a prop. Per això, en qualsevol moment del dia podem fer una degustació de vins acompanyada d’uns petis entrants o aperitius. Amb aquest motiu, a al centre vilafranquí trobarem llocs on poder desgustar una copa de vi o cava.
Si busqueu un espai acollidor per poder gaudir d’un moment exclusiu de maridatge, Vilafranca ens ofereix una àmplia varietat de vinateries o espais acollidors per aquesta ocasió:

                        
 
Taverna Vinseum
Plaça Jaume I, 1-5
Tel. 93.890.05.82





Vinateria Inzolia
La Palma, 21
Tel. 93.818.19.38






 

Coupage
Era Enrajolada, 1
Tel. 93.890.64.04




L'Arca dels Vins
Plaça Estació, 2
Tel. 93.890.57.22


 
Siduri
Avda. Tarragona
Tel.93.118.57.90





                               
Divinic
Rambla de la Girada, 100
Tel. 93.891.59.96




 Coll Quer, Marina

domingo, 1 de diciembre de 2013

Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya



VINSEUM està situat al centre de la vila; el visitant el descobreix amb una breu  passejada pel centre històric, un entorn de ressons medievals configurat per places, palaus i esglésies, l'empremta que va deixar el majestuós gòtic català a la vila.

La seu central del museu la trobem a la plaça Jaume I.
L'edifici principal és l'antic
palau medieval de la corona catalanoaragonesa , construït entre els segles XII i XIII, i molt modificat ulteriorment.
Al seu costat s'hi ubica Cal Pa i Figues, reconstruït completament entre 1966 i 1975.

La
capella gòtica de Sant Pelegrí, contigua a l'anterior immoble, és un espai rehabilitat com a sala d'exposicions temporals del museu.


Vinseum ofereix als visitants una experiència dirigida a tots els  sentits, amb un mètode narratiu, apassionant, divertit i amb una posta en escena molt espectacular. El centre proposa realitzar el recorregut vital del vi, des de els ses orígens fins la degustació final. Un passeig on pot veure´s.

- Els  treballs  que acompanyen els ritmes de la vinya
- Allò  que aporta l’home al vi
- Com el vi s’ obre al món i el món s’obre al vi.
- Les sobretaules, els moments en que saboregem el vi.
- La gent que ha fet i desfet els paisatges de la vinya.


I per finalitzar, el centre ofereix una copa de vi o cava a la Taberna del Vinseum, un lloc on poder experimentar en primera persona tots els sentits del vi. A més, a més, podeu acompanyar el vi amb una selecció de tapes interessants, a bon preu y amb la quantitat correcta.

Carme Caballero