martes, 30 de abril de 2013

EL VI I LA BELLESAL’enoturisme està de moda i el vi ja no és només un plaer per degustar sino que  també s’ ha convertit en un aliat de la salut i de la bellesa. Cada vegada és més freqüent la visita de turistes a centres de vi teràpia en busca d’uns dies de tranquil·litat, tractant-se  d’ un turisme molt interessant pel seu alt nivell cultural i social.

 
Si Cleopatra prenia banys de llet per aclarir i netejar  el seu cos, ara al segle XXI fem el mateix amb el vi.  La vi teràpia va néixer als anys 90 a la regió francesa de Graves, una  zona on neixen vins negres de gran qualitat.Matilde Cathiard i Bertrand Thomas van voler aplicar les propietats antioxidants  que aporta el raïm sobre la pell per millorar l’aspecte  i prevenir l’ envelliment.
Com és conegut per tots, el vi conté polifenols, grans protectors, és ric en vitamines A, C i E que difuminen les arrugues, el vi afavoreix la circulació, aporta a la pell elasticitat, fermesa i també combat la cel·lulitis.


Aquestes qualitats antioxidants del raïm  van ser ja  descobertes a l’antiga Grècia  per evitar  els efectes nocius del sol i ajudar a la pell en la seva  activitat  regenerativa, gràcies a la quantitat de oligoelements i resveratrol que té.


Com a novetat molts centres de vi teràpia ja fan servir caves per fer tractaments cosmètics,ja que és una important font de cèl·lules mares vegetals que ajuden moltíssim a la regeneració de la pell.


Per finalitzar us ofereixo la possibilitat de fer un autèntic tractament de vi teràpia a casa, podeu utilitzar alguns dels nostres vins negres com Formigosa, Puig de la Mola, Bon Tast o Mas d’en Font, tots aquests son Cabernet, Sauvignon i aquests vins son tranquil·litzants i eliminen cèl·lules mortes.-4 tasses Vi Negre
-1tassa de Mel                          
-RELAXA’T I GAUDEIX!!!! 

Anna Gómez

miércoles, 24 de abril de 2013

LES COPES I EL VILa copa de vi està considerada com una eina per poder gaudir d’un bon vi.  Depenent de la forma, mida i diàmetre de la boca ens pot transmetre un missatge diferent del vi a través del olfacte i del gust, destacant les següents característiques:

L’aroma: Potenciant la seva qualitat i intensitat.
 
El cos: Ressaltant la seva textura en boca.

El gust: Fomentant la percepció de l’equilibri entre la fuita, els elements minerals, acidesa i el components amargs.
Quan el vi entra per la boca contacta amb els receptors gustatius de la llengua i el paladar i les sensacions que es perceben d’entrada són els quatre sabors bàsics: dolç, salat, àcid i amarg. Al mateix temps, l’aroma puja pel nas fins arribar als receptors olfactius que són els responsables de la sensació que ens produeix un vi quan el bevem.


      1-      Amarg
      2-      Àcid
      3-      Salat
      4-      dolç
Per això és molt important la mida i la forma de la copa, ja que aquesta s’hauria d’ajustar als aromes típics de cada varietat de raïm.

Quan el vi es serveix, comença a evaporar-se immediatament i els seus aromes omplen la copa en capes d’acord a la seva densitat i pes específic.

Els aromes més fràgils són els que ens recorden a flors i fruites i els trobem a la boca de la copa mentre que al centre hi queden els aromes de vegetals verds i components minerals i terrosos. Per altra banda, els aromes més pesants, típics de la fusta i l’alcohol es queden sobre la superfície mateixa del vi.

La forma de la copa fa que el cap es posicioni d’una manera o altre per poder beure i que no ens caigui pels costats.  Les copes de boca ampla fan baixar el cap perquè el vi entri correctament i es distribueixi bé a la boca per la seva percepció, encanvi, les copes que tenen la boca estreta forcen a tirar el cap  enrere  creant una canal a on el vi va entrant a la boca per la gravetat. Així dons, amb les diferent obertures de les copes aconseguirem que la beguda entri i es posicioni a la “zona de gust” que estem buscant.


La copa en la que es serveix un vi condiciona el seu bouquet, gust, equilibri i regust. Així, un vi mostrarà característiques molt diferents si el servim en copes diferents.

Les copes per vins negres tenen de ser ample per poder permetre que els seus potents aromes es puguin dispersar. Una copa ampla permet l’entrada de més aire i així fa que l’aroma del vi s’obri. També ho podem aconseguir  remenant la copa en sentit circular ja que d’aquesta manera el moviment fa que el vi s’airegi i notem més els aromes, per això les copes dels vins negres com més grans siguin millor i també per què a la vegada ens permet introduir més el nas i així podem notar més els aromes.


Les copes per vins blancs tenen de ser més petites, així hi cap menys contingut i el vi es pot beure a la temperatura adequada, i a la vegada els gustos afruitats que tenen queden més concentrats. 

Les copes per cava tenen de ser en forma de flauta d’aquesta manera al ser altes i estretes fan que el cava no s’oxidi i així les bombolles flueixin d’una forma adequada.


 


Imma Marimon
 
 

miércoles, 10 de abril de 2013

PASSEJADA ENTRE VINYES: FONT DEL CUSCÓ

Aquí teniu una bona iniciativa:

Diumenge 14 d'abril els companys del segon semestre del 2012 han organitzat una sortida a peu a la Font del Cuscó pel camí de Sant Pere Molanta. 
És una activitat oberta a tothom: alumnes, exalumnes, familiars, amics, coneguts i saludats, però convé que us apunteu per saber qui serem.

Us esperem a tots davant de Mobles Quer (el lateral a continuació de la rotonda de l'Esclat, direcció Barcelona) 

Cal portar el dinar i beguda pel camí. Dinarem a la font. 

Aquí teniu un enllaç per veure la ruta:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/599042_10200789489050026_915615526_n.jpg