Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de CatalunyaVINSEUM està situat al centre de la vila; el visitant el descobreix amb una breu  passejada pel centre històric, un entorn de ressons medievals configurat per places, palaus i esglésies, l'empremta que va deixar el majestuós gòtic català a la vila.

La seu central del museu la trobem a la plaça Jaume I.
L'edifici principal és l'antic
palau medieval de la corona catalanoaragonesa , construït entre els segles XII i XIII, i molt modificat ulteriorment.
Al seu costat s'hi ubica Cal Pa i Figues, reconstruït completament entre 1966 i 1975.

La
capella gòtica de Sant Pelegrí, contigua a l'anterior immoble, és un espai rehabilitat com a sala d'exposicions temporals del museu.


Vinseum ofereix als visitants una experiència dirigida a tots els  sentits, amb un mètode narratiu, apassionant, divertit i amb una posta en escena molt espectacular. El centre proposa realitzar el recorregut vital del vi, des de els ses orígens fins la degustació final. Un passeig on pot veure´s.

- Els  treballs  que acompanyen els ritmes de la vinya
- Allò  que aporta l’home al vi
- Com el vi s’ obre al món i el món s’obre al vi.
- Les sobretaules, els moments en que saboregem el vi.
- La gent que ha fet i desfet els paisatges de la vinya.


I per finalitzar, el centre ofereix una copa de vi o cava a la Taberna del Vinseum, un lloc on poder experimentar en primera persona tots els sentits del vi. A més, a més, podeu acompanyar el vi amb una selecció de tapes interessants, a bon preu y amb la quantitat correcta.

Carme Caballero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI