QUE ÉS L’ACADÈMIA TASTAVINS DE VILAFRANCA?
L’acadèmia Tastavins del Penedès és l’acadèmia més antiga d’Espanya. Des de la seva fundació l’any 1964, l’acadèmia Tastavins del Penedès ha estat una organització sense ànim de lucre i independent. Al llarg de tots aquest anys, gràcies al gran esforç i treball dut a terme, s’ha convertit en un referent i en un símbol dins del món del vi.
  
La nostra missió principal es divulgar la CULTURA DEL VI en la societat i la prescripció i promoció dels VINS DEL PENEDÉS i el seu territori.

1)       En la divulgació de la cultura del vi:

a)       Per Adults, tant per a no iniciats en el món del vi per introduir-los en aquesta cultura, com per a iniciats per ajudar a  ampliar els seus coneixements i brindar-los noves oportunitats.

b)       Per a Joves majors de 18 anys: L’Acadèmia és una excel·lent plataforma per l’educació del consum responsable de vi entre els joves. Es vol fomentar l’aprenentatge del món del vi i la seva cultura entre els joves.

2)       En la promoció activa dels vins del Penedès i el seu territori, les línies estratègiques de l’Acadèmia són la organització d’actes de difusió fora del Penedès dirigits a públic final i a professionals (restauració, sommeliers, líders d’opinió, etc.
VIJAZZ PENEDÈS 

El vijazz és un esdeveniment festiu i partipatiu on es donen a conèixer els millors vins i caves del Penedès a ritme de Jazz:

  1. Una gran fira de vins i caves elaborats a la zona del Penedès
  2. Concerts de Jazz gratuïts d’artistes de primer nivell mundial.
  3. Nombroses activitats paral·leles;
a.  Sessions de tast i maridatges a la sala de tast
b. Programa d’activitats a caves i cellers en  bus
c.  Exposicions
d. Espai d’activitats infantils
LLIURAMENT DEL 0,7% DEL SEU PRESSUPOST A ENTITATS SOCIALS.

Un any més, l’Acadèmia ha fet el lliurament del xec corresponen al 0,7 % del seu pressupost a una entitat social que enguany ha anat a benefici d’AMPERT, associació que treballa per millorar la qualitat d’atenció donada als malats que pateixen càncer durant les diferents fases de la malaltia, es tracta d’una entitat d’àmbit comarcal, què dóna cobertura a qualsevol habitant dels 27 municipis de l’Alt Penedès.

 En l’acte de lliurament de l’aportació a AMPERT, el president de l’entitat, ha anunciat que l’aportació del 2013 anirà destinada a ACTUA, entitat que acull a menors d’edat tutelats per la Generalitat de Catalunya.

OPINIÓ
Quan preguntes a la gent de carrer, que és l’acadèmia, la gran majoria, la coneix per l’entitat que organitza el Vijazz........... 

Per a mi, l’acadèmia, no es  simplement, l’entitat organitzadora del Vijazz, és un conjunt de persones que CREUEN en els productes de la nostra terra i més important encara, persones que s’estimen el seu territori, EL PENEDÈS.

 És una entitat que lluita pel territori, que creu en el nostre potencial i que s’esforça per tal que tothom ens conegui com una terra fructífera en tots el àmbits.

 Els Penedesencs, presumim que ens estimem el Penedès i el que significa...però de vegades, no hi ha prou en presumir, també ens ho hem de creure i lluitar perquè areu del món sàpiguen qui som i que fem!!! 

Per tot això, us convido a visitar la seva pàgina web, els conegueu una miqueta més i us atreviu a formar part d’aquest repte: CREURE I LLUITAR PER LA NOSTRA TERRA.


Pilar Pérez
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI