JOSÉ PEÑÍN A L'AUDITORI DE VILAFRANCA DEL PENEDÈSL'escriptor i conegut periodista en matèria vitivinícola, José Peñín, ens va acompanyar el dia 13 de novembre a l'Auditori de Vilafranca del Penedès per explicar-nos altres maneres de fer negoci a l'entorn del vi.Viatger infatigable ha recorregut quasi totes les vinyes del món. També és el creador de la coneguda "Guia Peñín de los Vinos de España".

La Guia Peñín de los Vinos de España llença al mercat l'edició 2013 amb més de 9.800 referències degustades de més de 2.000 bodegues procedents de totes les zones elaboradores de l 'Estat.

La nota mitja dels vins avaluats per aquesta guia ha estat de 87,8 punts a l'edició d'aquest any superant a la de l'edició del 2012 que era de 87,3, el que prova, la tendència ascendent  de la qualitat dels vins espanyols. Com a curiositat, més de la tercera part dels vins catats aquest any, són vins joves. Les deu productores amb un número més gran de mostres avaluades són: Rioja, Cava Ribera del Duero, Penedès, Navarra, VT Castilla, La Mancha, Priorat i Jerez.

En la seva visita a L'auditori, el Sr. Peñín va motivar al públic assistent a crear nous negocis vinculats a  aquest sector tan arrelat a la nostra comarca: Bunquers de la 2a Guerra Mundial convertits en magatzems d'ampolles de vi selectes i exclusius de col·leccionistes, mobiliari fet amb barriques, fabricació de cosmètica, logística tèrmica per evitar canvis de temperatura en les ampolles des de que surten d'origen fins que arriben a la seva destinació,...


 
La conferència del Sr. Peñin forma part del Cicle Desenvolupa't que organitza el Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i s'integra dins el programa d'activitats de celebració del Dia Europeo de l'Enoturisme 2013.


Montse Búrdalo

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI