Entradas

Mostrando entradas de junio, 2012
EL CONREU DE LES VINYES EN FORMAT SALVADOR DALÍ
Si en Salvador Dalí, aixequés el cap (sense tenir en compte que era de L’ Empordà) i mirés la metamorfosis que ha sofert el paisatge del Penedès en un curt període de temps (8-15 anys), i partint de que les  nostres vinyes  sobrevivíssin a la fil·loxera, fóra d’un autèntic delirí, que ni ell , podria plasmar-ho en un quadre ; el menys és el que jo crec.
És tanta la transformació: Abans teníem uns ceps amples de fulles enormes i grans vergues  acompanyats d’ uns marges rocosos, al mig de la vinya la seva barraca i al costat la seva figuera. També hi vèiem pous i dipòsits  de reserva d’ aigua i algun arbre fruiter, tot una barreja..i què ens  queda de tot això?...crec que bastant poc.
Avui tenim unes vinyes planes, arrenglerades, emparrades, on tot ha estat calculat, com per obre d’ arquitecte: podem trobar formes rectes on el tractor pot passar com si estès en una autèntica autopista. I la decoració que s’ adjunta: zones de polígons i naus …
Imagen
CURIOSITATS: EL VI GALÀCTIC

“Meteorito”, un Cabernet Sauvignon, és la creació de Ian Hutcheon, nascut al Regne Unit. La idea de Ian va ser barrejar les seves dues grans passions: l’astronomia i el món del vi.
Va aconseguir que un coleccionista d’Estats Units li donés un meteorit, de la seva colecció privada, format fa uns 4.500 milions d’anys. La roca de 3 pulgades (7’62 centímetres), es diu que va caure fa 6.000 anys al desert d’ Atacama, al nord de Chile.

El procés per fer aquest vi no va ser tan complicat. Tot va començar amb la collita de raïm per al Cabernet Sauvignon de la vinya Tremonte Hutcheon a l’abril de 2010. El procés inicial de l’elaboració del vi era bastant bàsic, el fruit fermentava durant 25 dies. El següent pas, i el més important en la creació de “Meteorito” va ser el de la fermentació “malolàctica” que va durar un any. Durant aquest pas, el vi reposa en una bóta de roure junt amb el meteorit durant 12 mesos. Després d’acabar l’any, aquest vi impregnat de meteors es ba…

REFLEXIONS DEL CURS

Un escrit al blog ? quin problema!
La veritat és que no hi estic gens avesada a escriure, i especialment a parlar d’un tema relacionat amb el vi. Un món que no el conec massa.
Personalment, sé el més bàsic, per haver nascut a Vilafranca, terra de vins i caves.
El que sí és cert, és que, en el curs del Sefed que estem acabant, sí que he après coses referents al món del vi i del cava, degut a la presentació d’empresa que vaig fer juntament amb altres companys i companyes a la fira d’empreses simulades. Vam presentar un tast de cava, on vam valorar la fase visual, la olfactiva i la gustativa, és curiós com una simple copa de cava mig plena, ens pot donar tanta informació analitzant el color, les bombolles ... si es tracte d’un cava jove,  un gran reserva...
La veritat és que tot el procés que vàrem fer per a la presentació d’empresa des de l’inici fins a la fira a Barcelona va estar molt bé. Això sí, ens hi vam dedicar moltes hores!
Però, sabeu el que més voldria destacar del curs és la conviv…