L'ENOTURISMEAvui en dia, L’Enoturisme és un tipus de turisme  centrat a potenciar i gestionar la riquesa vitivinícola d’una determinada zona. Aquest turisme és una forma d’innovar. Una aposta de futur que permet mostrar la qualitat dels productes en el seu origen. De fer participar a tots el que l’escullen, d’un  món on es pugui conèixer de primera mà i apreciar les característiques particulars d’aquest o aquell altre vi, estan en convivència amb les seves arrels.

És una de les millors formules de donar à conèixer la cultura del vi i alhora dels llocs on aquest es produeix.  Facilita que el mon del vi sigui cada dia una mica més valorat, potenciant el producte propi d’una zona o d’una bodega, i que pas a pas  es posi en un primer pla, tot l’esforç i la dedicació per part de les diferents persones que intervenen en la seva elaboració , des del pagès que conrea les vinyes fins a l’enòleg que el configura.


L’Enoturisme ofereix a tots als que mostren interès pel món del vi, la possibilitat de tastar els vins a la pròpia bodega que els ha creat, de visitar les vinyes i l’entorn on s’han desenvolupat acompanyats dels seus elaboradors, rebent les explicacions pròpies de cada vi, adquirint  la sensibilitat que cadascun ens transmet. 

Des de l’antiguitat, el vi ens ha acompanyat en molts moments de celebracions, de reunions familiars i de negocis,  o pel simple plaer de degustar-lo. Amb aquesta activitat turística ens apropem més a les seves arrels, ens permet conèixer als que l’han creat i la cultura del  lloc on ha tingut l’origen, les seves tradicions i com no, la gastronomia de la zona.

De ben segur que,  és una de les millors maneres de conèixer diferents varietats i zones on es produeixen,   però també de conèixer gent que comparteix el nostre mateix interès pel vi i degustar-lo amb aquells qui més el coneixen.

Al Penedès tenim una de les millors ubicacions per a potenciar aquesta activitat, és propera a una gran ciutat turística com és Barcelona  i al mateix temps propera als centres de turisme de la costa catalana, que fa que s’hagi de considerar una bona combinació per potenciar la nostra àrea geogràfica i establir relacions directament amb els consumidors finals del nostre producte.

Rosa Ferreres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI