LA VITERÀPIAAlguna vegada us han fet un massatge amb pell de raïm o us heu banyat amb vi?
Doncs els tractaments de viteràpia ens ofereixen la possibilitat de provar-ho.

Consisteixen en fer servir productes que continguin derivats de les fulles i del fruit de la vinya (raïm negre) per aprofitar els seus beneficis.

Encara que sembli una cosa nova que està de moda, la viteràpia es remunta a l’època del rei francès Lluís XVI, en la qual ja feien servir el raïm per preparar mascaretes facials. No és fins els anys 90 quant a França obre les portes el primer SPA especialitzat.

Actualment ja hi ha diversos centres, repartits per tot Catalunya on ofereixen aquest tipus de tractaments.
Els professionals que s’hi dediquen, asseguren que els tractaments corporals amb vi, a més dels beneficis de la pell, afavoreixen també la circulació sanguínia, ajuden a combatre la fatiga i produeixen un gratificant estat de relaxació i benestar.

El raïm té una composició molt extensa i complexa ja que conté quantitats variables de sucres, àcids, vitamines, àcid fòlic, flavonoides, proteïnes, sals minerals, el recentment descobert i d’excepcionals propietats anti-edat: el resveratrol. Tots ells ajuden a estimular la producció de col·lagen i combatre els radicals lliures, prevenint així, l’envelliment prematur de la pell. Però l’element més important és el polifenol, present a la pell del raïm, un poderós antioxidant que té com a funció aportar els beneficis d’hidratació, oxigenació i regeneració a la pell.
Us poso un exemple: el tractament de “l’embolcall”, que consisteix en cobrir el cos amb el pòsit que queda a les barriques, i escalfar-lo amb una manta tèrmica, per obrir els porus de la pell i ajudar-la a absorbir les propietats naturals d’aquest element.

Ara bé, si embolicar-vos tot el cos no us acaba de convèncer, podeu optar per un peeling exfoliant amb llavor de raïm, o un bany al vi merlot.

Si us animeu a provar-ho, ja ens ho explicareu!!

Glòria Déu

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI