CURIOSITATS: EL VI GALÀCTIC


“Meteorito”, un Cabernet Sauvignon, és la creació de Ian Hutcheon, nascut al Regne Unit. La idea de Ian va ser barrejar les seves dues grans passions: l’astronomia i el món del vi.

Va aconseguir que un coleccionista d’Estats Units li donés un meteorit, de la seva colecció privada, format fa uns 4.500 milions d’anys.
La roca de 3 pulgades (7’62 centímetres), es diu que va caure fa 6.000 anys al desert d’ Atacama, al nord de Chile.


El procés per fer aquest vi no va ser tan complicat. Tot va començar amb la collita de raïm per al Cabernet Sauvignon de la vinya Tremonte Hutcheon a l’abril de 2010. El procés inicial de l’elaboració del vi era bastant bàsic, el fruit fermentava durant 25 dies.
El següent pas, i el més important en la creació de “Meteorito” va ser el de la fermentació “malolàctica” que va durar un any. Durant aquest pas, el vi reposa en una bóta de roure junt amb el meteorit durant 12 mesos.
Després d’acabar l’any, aquest vi impregnat de meteors es barreja amb un altre lot de Cabernet Saugvinon.

El resultat: un Cabernet Saugvinon galàctic.

Es ven a uns $5000 aproximadament, aveure si hos animeu a comprarlo... “jajajaja”!



Gemma Casas

Comentarios

Entradas populares de este blog

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI

PROMOCIÓ VIJAZZ