EL CONREU DE LES VINYES EN FORMAT SALVADOR DALÍ

Si en Salvador Dalí, aixequés el cap (sense tenir en compte que era de L’ Empordà) i mirés la metamorfosis que ha sofert el paisatge del Penedès en un curt període de temps (8-15 anys), i partint de que les  nostres vinyes  sobrevivíssin a la fil·loxera, fóra d’un autèntic delirí, que ni ell , podria plasmar-ho en un quadre ; el menys és el que jo crec.

És tanta la transformació: Abans teníem uns ceps amples de fulles enormes i grans vergues  acompanyats d’ uns marges rocosos, al mig de la vinya la seva barraca i al costat la seva figuera. També hi vèiem pous i dipòsits  de reserva d’ aigua i algun arbre fruiter, tot una barreja..i què ens  queda de tot això?...crec que bastant poc.

Avui tenim unes vinyes planes, arrenglerades, emparrades, on tot ha estat calculat, com per obre d’ arquitecte: podem trobar formes rectes on el tractor pot passar com si estès en una autèntica autopista. I la decoració que s’ adjunta: zones de polígons i naus Industrials, equatubs de Gas natural enterrats, creuaments de vies de tren com L’AVE, i per acabar, els eixos de les noves carreteres. En començar tot semblava lleig i estrany i ara ens hi hem acostumat, fins i tot ens agrada veure-les  així i més en èpoques de primavera i estiu on els colors frescos  i airosos del clima mediterrani destaquen .

Però cal dir que el canvi climàtic també ens afecta i davant dels avanços  ecològics de la indústria i el comerç de la zona, que no permeten sobrepassar els límits de CO2 s’han aportat nous recursos mediambientals per no afectar els nostres productes estrella, com són els nostres vins i caves, aviram autòcton, préssecs de vinya, etc..són espectaculars.

També cal destacar les masies tradicionals catalanes, moltes de les quals per poder-se sostenir, han hagut de passar ( com a la indústria) a les noves tecnologies i a les xarxes socials. Algunes han pugnat per l’enoturisme, i ara podem veure en mig dels vinyes o al costat d’aquestes cases pairals  on abans hi havien grans basses per regar,unes grans piscines, on la mescla: mar, vinya i muntanya, és un autèntic luxe i confort. Tanmateix segons aquesta regla de tres el més provable és que aviat veurem helicòpters o aeroplans al costat del tractor i el cotxe?!!!!!!!!..............tot és possible, perquè no?

Mentre respectem el mediambient i siguem justos amb la natura, avançarem i aquest ens portarà riquesa i treball, que en aquest moment tanta falta ens fa.

MERCÈ BOQUERA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI