L’ENOTURISME AL PENEDÈS
He nascut al Penedès i sempre he viscut aquí (i n’estic enamorada, la vista de les vinyes es preciosa en totes les estacions de l’any, no crec que hi hagi un altre lloc on hi pugués viure per sempre) .
Això no es estrany si tenim en compte que en l’últim Saló Internacional de Turisme a Catalunya, l’enoturisme Penedès amb un espai de 300 m2. , dividit en 2 zones: zona d’exposició i zona d’activitats que va acollir durant els 3 dies de la fira mostra d’oficis antics, exhibició de balls populars, tastos de vins, maridatges i degustacions gastronòmiques de productes de la nostra zona. I les dades son que, amb un 7,3% més de visitants que l’any anterior, el Penedès lidera l’enoturisme a Catalunya, compartint lideratge a l’estat espanyol amb la ruta del vi del Marco de Jerez, i es converteix de mica en mica en un important motor de desenvolupament turístic pel Penedès.


Els mesos en que es reben més visites son setembre i octubre, coincidint amb l’època de la verema i, a la primavera, el mes de maig. També s’ha constatat un augment de visitants a l’estiu.  El gener és el mes amb la xifra més baixa.
Això confirma que  l’enoturisme compte, cada vegada més, a l’hora d’organitzar les vacances, o com a complements de viatges realitzats amb altres tipus de motivació


 L’oferta és molt variada: Visites guiades a cellers i caves amb cates i cursos d’iniciació a l’enologia, visites familiars passejant per les vinyes, rutes guiades en bicicleta, tallers de pintura,  cuina, maridatge, enocalçotades..., les ofertes son inacabables.


O sigui que, els que no el coneixeu, veniu a passar un cap de setmana i deixeu-vos seduir per la seva personalitat, pels seus vins i caves, per la seva gastronomia, per la natura, per l’arquitectura i l’art,  pels seus racons. Barreja't amb la gent i deixa alguna cosa per quan tornis, perquè de ben segur que ho faràs, ja que te’n enamoraràs d’aquesta terra.

Àngels Insensé

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI