IV VITAST

Per fi ha arribat el dia del IV VITAST!
Tots estem nerviosos, és com el moment en que s’aixeca el teló d’una obra de teatre. Ara la feina més feixuga ja està feta, tots hem treballat molt i aquest és el dia per gaudir del treball de tots els participants de RAÏMIVI  SEFED.
A continuació un dels alumnes, en Jaume Pardo us explicarà el desenvolupament de la jornada que completarem amb algunes de les experiències viscudes per part dels alumnes participants per tal de compartir amb vosaltres la seva experiència:

El passat divendres dia 25 de novembre, una important representació dels alumnes de  diversos SEFEDs de Catalunya varem participar en el IV VITAST organitzat pels alumnes de segon semestre del PROGRAMA SEFED de Vilafranca del Penedès.

L’acte va començar amb la benvinguda als SEFEDs convidats per part  de la regidora de Foment de l'Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca , Maria Josep Tuyà, que va inaugurar el IV VITAST,  destacant l'enriquiment que suposa per als alumnes aquesta experiència. amb un objectiu comú, incentivar i promoure les relacions comercials entre les diferents escoles d’empreses simulades participants.
A continuació va agafar el relleu la nostre companya Elena que va fer de fil conductor durant tot l'acte i va fer la salutació i la venvinguda als centres convidats.
                 PRESENTADORA
Tanco els ulls i comencen a aparèixer tot tipus d’imatges i moments que es van anar succeint al llarg de la jornada.
Si es mira des de fora, qualsevol podria dir que vaig fer un exercici teatral, tenia el meu guió i l’únic que havia de fer era anar apareixent quan em tocava. Estava molt nerviosa i fins a l’últim moment dubtava de que tot anés bé.
Tot d’una em vaig adonar de que el meu paper era un altre. Vaig començar a mirar-m’ho des de fora. I va ser quan vaig començar a gaudir del moment. Va ser un veritable “disfrute” de sensacions  que s’anaven succeint una darrera de l’altra. Jo era el nexe d’unió que donava pas al veritable treball, el que van fer durant molt temps els meus companys. Vull dir, no només els del meu SEFED sinó el de tots els altres SEFEDs que també van participar. Nervis per tot arreu, noves experiències per gairebé tothom i un esperit de superació conjunt que va ser un veritable goig el fet de poder respirar-lo en primera mà. La meva feina era unir tota aquesta feinada que s’ha anat treballant en petits grups per donar-li forma i organització a l’acte.
Particularment vaig aprendre moltíssim de l’experiència i... quina llàstima no estar per aquí l’any vinent per començar a gaudir-la des del minut 0.
     
                     Elena Asensio
Després va tenir lloc una  animada tertúlia entre alguns dels professionals de la nostra empresa simulada RAÏMIVI , parlant del procés d’elaboració del vi, de les seves vinyes...
                 PRESENTACIÓ D’EMPRESA
Com integrants del grup de presentació de l’empresa, la nostra experiència ha estat molt intensa. Tot i que hem tingut  algunes dificultats i imprevistos d’última hora, podem dir que el resultat final ha estat molt gratificant.
Per la majoria de nosaltres,  el fet de planificar, elaborar i escenificar la nostra visió de l’empresa des del punt de vista dels nostres personatges, ha estat un repte personal degut a la manca d’experiència en aquest àmbit, tot i que hem de reconèixer per la reacció del públic, sense voler arribar a ser egòlatres,  ens va quedar molt bé.
Estem molt agraïdes per la resposta dels SEFEDs assistents, que ens van mostrar amb un gran aplaudiment i constants felicitacions, que l’esforç va merèixer la pena.
Ens hem quedat amb un bon sabor de boca i, sens dubte, repetiríem l’experiència.

Carme Ondoño
Pepi Egea
Rossi El Khouri
Ana Carrasco
Un dels actes més rellevants va ser el maridatge de vi moscatell amb xocolata fet per els propis alumnes. En aquest maridatge tothom va poder comprovar de primera mà les excel·lències d’aquesta gratificant experiència.
                 MARIDATGE DE VI DOLÇ AMB XOCOLATA
El treball que varem dur a terme per a la presentació del Maridatge de Moscatell i Xocolata va ser molt enriquidor.
A nivell personal, em va ajudar molt a millorar les diverses tècniques que es necessiten per elaborar una presentació, entre elles: la cerca d'informació, el treball de síntesi així com l'elaboració d'idees i conceptes. Sent això, un treball necessari per poder donar-li imatge i sentit a l'exposició en Power Point.
Una altra de les coses que van ser molt importants, va ser l'aprendre a dominar els nervis i l'ús de la veu, per poder parlar davant del públic.
Crec que va ser un treball ben elaborat, des del principi fins al final, tant per la llibertat en l'elecció i elaboració de les idees, com pel suport que varem tenir a nivell d'equip, tant per part de la monitora com de cadascun dels companys.

Fabiola Rojas

També van ser destacables i molt interessants les paraules del prestigiós enòleg Lionel Vigneron de l’empresa TORRES parlant dels tipus de vi que hem de servir per acompanyar qualsevol plat.
Abans d’iniciar les  rondes de negociació, tots els SEFEDs van fer la presentació dels seus productes .
Un altre dels actes destacats son les tandes de negociació que ens van permetre comprar i vendre amb els SEFEDs assistents. Mentrestant alguns participants negociaven, d’altres feien una visita guiada  per les nostres instal·lacions.
La cloenda va ser molt animada i ens va deixar un bon regust de la feina ben feta.
Però en aquest advent hi ha hagut moltes altres tasques que no tenen tant protagonisme i també donen molta feina. Aquestes tasques  son tant o més importants que les altres i d’elles també en depèn el resultat final. Des de la decoració de les sales, el cartell identificatiu de l’advent, el programa d’actes, el parament de les taules, els cartells indicatius, les targes identificatives, la recepció dels participants, el material entregat als participants, la coordinació dels SEFEDs...

COORDINACIÓ ASSISTÈNCIA SEFEDS

La nostra feina ha consistit en parlar amb tots els SEFEDs i confirmar l’assistència de monitors i alumnes per poder fer les acreditacions necessàries i donar la benvinguda.
Aquesta feina ha estat molt feixuga i lenta, ja que hem hagut d’insistir moltes vegades (tant hem insistit que algun SEFED ha fet broma explicant que havíem trucat més de 6 vegades preguntant quants i qui vindria al VITAST). Hem fet moltes trucades i enviaments de mails per acabar de concretar la gent que venia.
De totes maneres, després de tanta feina, tot s’ha pogut lligar molt bé, tal com estava previst.
S’ha obtingut un resultat molt positiu ja que ha estat el VITAST amb més participació.

Bona feina!!!

Victoria Lorenzo
Carme Herraiz

Amb la participació de tots varem aconseguir que tot hagués estat a l’alçada que és mereix un esdeveniment com aquest.

L’equip de professionals del SEFED considerem que el VITAST ha estat una gran oportunitat d’aprenentatge per tots els alumnes/treballadors de RAÏMIVI SEFED SAS i volem felicitar a tots els participants ja que durant tota la preparació han mostrat una gran motivació fent propostes molt innovadores per dur a terme les tasques de cada grup de treball i aixó ha quedat reflectit en l’èxit aconseguit.
Ja per acabar l’alumne Marc Blanc ens ha fet una entranyable reflexió que deixarem de comiat.
 REFLEXIONS
- Per a què ens serveix el treball ?
- Diuen que dignifica la persona. 
- Com ???    
- Et fa superar els entrebancs que pots trobar-hi.  Primer el de la persona davant un nou grup i després el del dia a dia dins del grup... que finalment esdevé com una família !

I el IV VITAST ha estat això... trobar una nova família treballant.

Cada un ha desenvolupat una feina o tema diferent i globalment ha servit per que la nostra empresa es presenti d’una manera eficaç davant dels nostres clients i proveïdors, aconseguint que ens vegin com una empresa al dia, i preparada per als nous reptes que ens presenta el futur.


A continuació us deixem el testimoni del IV VITAST:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROMOCIÓ VIJAZZ

PROCÉS DE L'ELABORACIO DEL VI