viernes, 14 de octubre de 2011

PARTICIPACIÓ EN EL 2n VIRTUAL POINT


Us comuniquem que un grup d’alumnes del Departament Comercial de RAÏMIVI SEFED participarà en el 2n VIRTUAL POINT  Fira on line d’empreses simulades, del 24 al 28 d’octubre de 2011, organitzat per PROCAMP.

L’objectiu d’aquesta trobada, és promoure i consolidar l’ús de les noves tecnologies, esperant que la utilització d’aquest nou canal  de difusió enriqueixi i complementi els tradicionals processos de compraventa que s’ha realitzat fins ara en els contractes vigents.

Esperem que aquesta trobada tingui molt èxit i en garanteixi la seva continuïtat.

martes, 11 de octubre de 2011

RESULTATS DEL CONCURS DE RENOVACIÓ DEL LOGOTIP DE RAÏMIVI

 
Ja tenim nova imatge corporativa per RAÏMIVI SAS!!!

Com sabeu el proppassat 30 de setembre va finalitzar el termini de presentació de treballs del concurs de renovació del logotip de la nostra empresa.

Un cop valorades les propostes presentades i després de fer una primera selecció per part de l’equip de monitores, conjuntament amb la coordinadora, s’ha fet una votació amb tots els alumnes, sortint guanyador el treball fet per Joan Viñas.

Properament, aquest logotip s’inclourà en tota la documentació de l’entitat que es cregui convenient.

Aquí podeu veure el logotip guanyador;


 Aquests son els finalistes;

 Fet per Montserrat Parellada:
Fet per Asunción Farré:viernes, 7 de octubre de 2011

UN COP D’ ULL A D’ALTRES ZONES VINÍCOLES

Encara que no ho sembli, al llarg de la Península Ibèrica es poden trobar cultius de vinya a gairebé qualsevol lloc. Valgui com a exemple l’illa de Lanzarote, que aporta al món dels vins una denominació d’origen anomenada amb el propi nom de l’illa. D. O. Lanzarote
La zona vinícola per excel·lència se’n diu La Geria. Aquesta zona constitueix un dels paisatges agraris mes singulars de la península. El seu origen es troba en aprofitar les àmplies extensions de terreny recobertes per arenes volcàniques (lapilli) emeses en el parc natural volcànic de Timanfaya entre els anys 1.730 y 1.736, i posteriorment al 1.824.

 En el seu dia, el pagès de Lanzarote va observar com les plantes parcialment cobertes per arena volcànica funcionaven molt millor. Es per aquest motiu que s’excaven uns clots d’uns dos metres de diàmetre en forma de con invertit a on s’hi planta el cep. Per augmentar l’efecte protector contra els vents càlids del Sàhara, els forats es rodegen amb parets de pedra volcànica en forma de semicircumferència d’uns setanta centímetres d’alçada. Afavoreixen el cultiu les característiques del lapilli. Aquesta sorra volcànica absorbeix i conserva l’humitat, tant la de la pluja com l’ambiental, alhora que aïlla evitant les pèrdues d’aigua per evaporació i mantenint constant la temperatura de la terra vegetal. El fet de fer aquest tipus de cultiu representa llargues hores de àrdua feina manual
 
A tota l’illa de Lanzarote hi ha 3.350 hectàrees de conreu de vinya, repartits entre la part nord de l’illa (Municipi d’Haria) i el centre-sud (La Geria). Unes 2.200 hectàrees estan subjectes a la D. O. Lanzarote.

Valgui com a curiositat el saber que en aquella zona, a diferència que al Penedès, els ceps no han de ser empeltats. Això es perquè allà no van patir la famosa plaga de fil·loxera que va assolar els ceps del Penedès cap al 1.880.
   
Les varietats de raïm que es conreen son les següents:

BLANCS: La principal es la Malvasia. Es la mes apreciada,  ens dóna uns vins daurats, frescos i d’alta graduació. La Breval, Burrablanca, Diego, Moscatell, Listan, i Pedro Ximènez.

NEGRES: La Negramoll i la Listan negra.

Amb aquestes varietats s’estan obtenint uns vins blancs secs molt expressius, amables i equilibrats. Uns semidolços  afruitats, suaus i untosos res embafadors. Uns dolços molt complexes al nas. Els rosats són frescos, afruitats i lleugerament acids. I uns negres molt vius i de gran frescor.


   

Joan Viñas
Alumne SEFED