viernes, 17 de junio de 2011

CLAUSURA DEL CURS SEGON SEMESTRE 2011

 
Doncs sí, ja hem finalitzat el curs del primer semestre del 2011.
Sembla com si fes dos dies que vam començar.
El primer dia, al fer la presentació del curs, els alumnes van començar a entrar a la sala d’actes amb cares d’espant i respecte, mirant amunt i avall i potser pensant;
- On ens hem posat?
Els nois més joves;
            - Uf, quantes dones!
Algun de més grandet;
- Si que estaré ben contemplat!
Les noies es miraven;
-         Aquelles semblen molt simpàtiques!
I al veure les monitores;
            - Mara meva, aquestes ens faran pencar molt !
Va començar el curs, els inicis sempre son durs, però ràpidament es van posar les piles i els departaments van començar a rutllar. De mica en mica els alumnes i les monitores ens anàvem coneixent i poc a poc es va crear molt bon ambient als departaments.
Els alumnes cada vegada tenien més coneixements i més seguretat i amb una gran iniciativa vam poder muntar trobades amb altres sefed’s que van enriquir molt la seva formació.
No els ha fet mandra provar coses noves i com a novetat i amb participació de tots ens em volgut posar al dia amb les xarxes socials creant un facebook i també aquest mateix blogg.
Sabem que tots ells han aprofitat aquest curs cadascú amb la seva mesura i que ha nascut una gran amistat. Segur que tots en guardarem un bon record.

Us desitgem molta sort!

Angels Masachs
Barca Gonzalez
Carme Sogas

Alumnes:Yolanda Blanco, Laura Micó, Montse Compte, Mercé Slvador,
Carme Serrano, Marta Rodriguez, Oscar Izquierdo, Tomàs Razquín
David Bertran, Xavier Gonzalez, Núria Montaner, Dolors Bruguera,
Vanesa Pascual, Jenifer Núñez, Jonatan Tous, Glória Gallart, Encarni Valiente, Rania Zaim, Imane El Hirech, Angel Giner, Guadalupe Gonzàlez, Roxana Isabel Sànchez, Èric Canelas, Ana Búrdalo, Laura Grima, Mohamed I’Moussi
Núria Bertran, Lilia Ventura i Maria Gallardo.

miércoles, 15 de junio de 2011

L'EXPERIÈNCIA D'UNA ENTREVISTA

Bé, tot va començar un dia que ens van proposar fer un article per la revista Notícies Raïmivi. 
La Núria i jo ho vam tenir molt clar de seguida, varem optar per fer l’article a la secció d’Empreses Reals, Cellers del Penedès però com som molt inquietes vam fer la proposta d’entrevistar a un personatge relacionat amb el món del i del cava. Aquesta idea va passar per sobre la proposta que ens van fer i pensant una miqueta varem optar pel president de la D.O. Penedès, el Francesc Pascual.


La veritat és  que estàvem nervioses, encara que fos una persona propera no deixava de ser el President de la D.O. Penedès, i això sempre imposa una mica, per dues persones que mai s’han dedicat al periodisme. Havíem treballat bastant les preguntes a fer-li, i ni havia més d’una que era punyent. Però la veritat es que va ser una entrevista molt amena, i molt interessant, ja que jo personalment estic una mica involucrada en el mon del vi i del cava.

La sensació que varem tenir quan l’entrevistàvem  era d’una persona molt propera, fins i tot varem comentar que era un pagès que feia de president. Una cosa que ens va impressionar va ser un quadre que tenia al seu despatx, una copa de vi que sortia d’un cep amb la seva arrel; la terra, i ens va explicar la seva procedència.

Realment en finalitzar l’entrevista teníem una sensació de que les coses no auguren massa bé per aquest sector, tot i que des de la D.O. Penedès es fa tot el possible per promocionar els nostres vins. En Francesc Pascual va ser una persona molt clara i molt franca a l’hora d’expressar el futur de la D.O. Penedès i dels pagesos de la comarca.

Ha estat un experiència molt positiva, la preparació, la cerca d’informació, al posar-se d’acord per escollir les preguntes. I els nervis de que tot surti bé.

Ens hem quedat amb ganes de poder fer l’entrevista a les caves, tal i com inicialment havíem escollit, però també hem après, que no ho podem fer tot.

Recordeu que a final d’any sortirà publicat el número 3 de la revista a la secció d’Actualitat Vitivinícola, s’inclourà l'entrevista i l'editarem en el blogg. Espero que la trobeu molt interessant!!!

Dolors Bruguera

 

TAST DE NATURVI A TERRISSAL


VISITA A TERRISSAL

La visita a TERRISSAL va ser una experiència molt enriquidora tant a nivell individual com a nivell de grup, ja que vam tenir la possibilitat de compartir amb els companys del Sefed del Vendrell la presentació de NATURVI, el nostre vi quasi sense alcohol, i la realització d’un tast on va participar tot el grup de TERRISSAL, posteriorment, la negociació de la compra/venda dels productes.

Compartint aquest tipus d’experiències, valores la seva importància ja que en un principi semblava quasi impossible poder parlar davant d’un públic desconegut, per la timidesa o neguit, tot i que el grup de TERRISSAL va ser qui va fer la presentació en primer lloc i així es va trencar una mica el gel.

Un cop finalitzat l’acte s’havia convertit en una experiència totalment enriquidora i gratificant i ens vam adonar que la majoria dels participants es trobaven pràcticament en la mateixa situació.

Després de la presentació i el tast, vam reunir-nos per grups dues persones de TERRISSAL i dues de RAÏMIVI i va començar la negociació. Aquesta es va preparar dies abans obtenint informes sobre el nostre negoci amb TERRISSAL tant de compres com de vendes. Tot i que nosaltres, havíem fet un volum inferior de compres la veritat es que va ser una tasca relativament  fàcil ja que van estar molt predisposats a comprar els nostres productes.

Un cop assolides les negociacions, una de les monitores de TERRISSAL ens va fer una visita guiada del centre, concretament l’última planta que es on fan la simulació, després de fer un intercanvi d’opinions ens vam fer unes fotografies de grup i ens vam acomiadar.

En definitiva, una molt bona experiència!!!


Montse Compte
David Bertran





                                    Per veure més fotografies anar a la galeria d'imatges

viernes, 10 de junio de 2011

VIDEO: COM S'EXTREU L'ALCOHOL DEL VI ?

Si tens curiositat per saber com RAÏMIVI extreu l'alcohol del vi per elaborar NATURVI (vi blanc amb tan sols un 0,5% d'alcohol), et recomanem que miris aquest video.

video

jueves, 9 de junio de 2011

UNA EXPERIÈNCIA SENSE ALCOHOL A PROTEC LABORAL

Un petit grup del departament comercial de Raïmivi, vam preparar la presentació de Naturvi. Ens va portar molt de treball ja que vam haver de retocar un PowerPoint ja existent, afegint vídeos i canviant imatges.

Després vam repartir la presentació en 3 parts entre la Mercè, la Jenni i el Tomàs. Tots volíem provar el vi que ens tocava promocionar, així que el Tomàs ens va sorprendre portant una ampolla de Natureo (el nom real amb el que l’empresa Torres comercialitza Naturvi). Ens va semblar un vi agradable i vam pensar que a més, podríem fer un petit descompte pel dia de la presentació.

El dia abans vam fer l’assaig general amb els nostres companys, practicant el tast. Tot i que estàvem molt nerviosos, ens van dir que ens havia sortit força be.

Va arribar el gran dia, estàvem molt nerviosos, ens vam posar a assajar, de nou, per treure’ns els nervis de sobre. Desprès d’esmorzar van començar les presses, que si les copes, que si l’obridor... que si l’ampolla!!!

El viatge va ser mogut, tantes obres... quasi ens perdem! Per sort nomes van ser dos segons i tornada a la carretera que ens portaria a Sant Pere de Ribes.
Una vegada al lloc, més nervis, ja ens esperaven. Pensàvem que ells també haurien preparat alguna presentació, però no va ser així.
Vam començar a repartir les fitxes i les copes per fer la presentació.

Primer la Mercè amb la introducció i l’elaboració, desprès la Jenni amb l’explicació del vídeo de la columna de cons rotatoris que va quedar molt professional, i per últim el Tomàs amb l’exposició del tast, on els de Protec es van mostrar receptius i van seguir totes les seves indicacions.

Aplaudiments i..... comença la negociació!

A cada taula hi havia 4 persones de Protec i 2 persones de Raïmivi. Es va vendre més del que es va comprar.
En general va estar molt interessant, dos dels grups de Protec van fer un compra important. Van ser molt agradables i fins i tot ens van fer confidències. El tercer grup no va tenir tanta sort i la compra va ser mes petita.

I entre guants i vi, va arribar l’hora de marxar, però no sense abans donar un tomb per veure les seves oficines, que ens van encantar! Tot molt ordenat, amb molta llum i molt espai.

Desprès ens vam fer moltes fotos, per tenir un record de la nostra visita i tot i que ens sabia greu marxar, mitja volta i cap a LA FASSINA!


Editat per:
Tomàs Razquin,
Mercè Salvador i
Jennifer Núñez.


Més fotografies de la visita  a la galeria d'imatges.